Otsi blogist

September 1, 2010

The buddy system

Muuseas sattusime täna Aalborgi Ülikooli dekaaniga kokku Maarja osakonda (Art and Technology department) ülikoolilinnakus(campus) otsides. Campus on päris muljetavaldav isegi kui seal olles nägime ainult väikest osa sellest - palju rohelust, jõekesed, jalgrattateed, muruplatsid. Mingi aeg teen pilte ja panen kuhugi üles, et saate ka näha. Aga campus'esse sattusime kuna Maarja ei teadnud kuhu ta minema peab kuna hommikul nn orientatsioonimiitingu ajal allkirjastas ta oma üürilepingut ja kolis uude kohta sisse. Aga campus'es sattusime mingile presele, kust inimestelt abi küsisime ja meid suunati siis dekaani poole kuna ta oli seal just rääkimas uutele õpilastele midagi... lõpuks tõi kooli kommunikatsioonijuht vms meid autoga kesklinna õigesse kohta ära ja kõik lahenes:)
Enamuse tänasest päevast sisustas Introduction Course for international students, mis sisuliselt oli palju tutvustavaid presentatsioone erinevatelt ühendustelt ja organisatsioonidelt nt Career Centre, kooli raamatukogu, Asian Student Network, AIESEC, International Christian Fellowship jne. Läbivaks jooneks nende presentatsioonide juures oli see, et keegi ei osanud arvutit eriti hästi käsitleda, kord ei leitud Play slideshow nuppu üles, siis ei saadud arvutit projektoriga ühendatud või 1 slaidi tagasi mindud jne. Lootusetu noh...
Selle ürituse lõpus pidavat kõikidele rahvusvahelistele tudengitele tutvustama nende buddy'sid ehk see on inimene, kes saab võõramaalasi uues riigis esile kerkivate küsimuste puhul aidata ja toetada. Lootsin ka, et saan buddy aga ei midad - tuli välja, et magistritudengitele pole neid ette nähtud! Säh sulle saia moosiga! Tuleb välja siis, et kuna magister, siis osake kohe ise taani keelt ja ajage oma asjad ise korda. Õnneks elab siin minu koridori peal ühikas üks tüdruk, kes on ka buddy (mitte mulle, aga teistele) ja ta ütles, et saan tema käest abi kui vaja, et talle meeldib teisi aidata - väga hästi siis ju:)
Ratast veel ei ole, seepärast sõidan jänest aeg-ajalt, et bussipiletitelt natukegi kokku hoida:P
Leidsin täna veel eestlasi, kes ka Aalborgi Ülikooli õppima tulevad. Siiamaani olin ainult näinud eestlasi, kes teistesse ülikoolidesse lähevad õppima. Tahaks juba näha kes minuga ühel kursusel on - Orientation miiting on homme kella ühest alles.
Egas muud midagi - i'm out!

No comments: