Otsi blogist

September 2, 2010

Üliõpilaste massid Aalborgis

Lisan eilse sissejuhatava ürituse kohta veel seda, et auditoorium, kus me olime oli pungil täis ning inimesed istusid vahekäikudes põrandal, kaasaarvatud mina ja osad ei mahtunud auditooriumisse ära lihtsalt. Rektor kinnitas ka oma sissejuhatavas kõnes, et see aasta on rahvusvahelisi üliõpilasi eriti palju Aalborgi kokku tulnud. See, et rahvast on Aalborgis palju annab tõestust ka see, et koolil on raskusi uutele üliõpilastele elukohtade leidmisega, sest neid lihtsalt ei ole. Kuulsin ka, et augustis enne üliõpilaste saabumist olid vabatahtlikud ülikoolist linnas jaganud flaiereid kodudesse, et kui kellelgi on võimalik üliõpilasi enda juurde majutada siis seda ka tehtagu, sest elukohtadega on kitsas käes. Ja kui juba ülikoolil on raskusi kohtade leidmisega, siis ega olukord ise korterit otsides ka parem pole, selles mõttes on nendel, kes on endale ikkagi praegu ise koha leidnud väga hästi läinud.
Eile ühe eestlasega rääkides, kes on juba aasta Aalborgis õppinud, tuli välja ka see, et niipalju eestlasi kui sel aastal pole varasemalt Aalborgi kunagi tulnud (vähemalt tema ei tea et oleks). Aalborgi Ülikoolis õppivaid eestlasi tean küll vähe (mingi 5 inimest) aga see eest University Collega of Northen Denmark'i läheb tunduvalt rohkem eestlasi kui minu kooli nagu kuulnud olen (ise olen oma silmaga näinud mingi 6-7 eestlast, kes sinna õppima lähevad)...
Uued üliõpilased suures osas tahavad ka elamiskulude katmiseks ju kohe ka tööle minna, aga sellega on probleem umbestäpselt sama... kõik tahavad ja kohti lihtsalt ei jagu.. otsi kui palju tahad. Veidi aega tagasi olevat koristaja kohale olnud tahtjaid 300 ringis, ühele kohale.
Eile olid poisid nõus isegi "tänavaid mopiga pesema", et midagigi teha saaks, mille eest mingit teenistust võiks saada, muidugi rääkimata ajalehtede laialijagamisest, nõude pesemisest ja koristamisest, mis niikuinii oleks ainsad variandid hetkel üliõpilastele Aalborgis.
Ja kogu selle jutu lõpuks pean ikka veelkord tõdema, et kui vedanud ikka mul on, et selle stipi sain! Hetkel vähemalt on minu elu suhteliselt lilleline, loodetavasti see veel veidi kestab:)

1 comment:

Katu said...

Hei, päris lahe on lugeda - tundub, et sul läheb seal päris hästi. Vedas tõesti, et stippi said, kui seal töökohtadega sellised lood on :)
...Ja õnnitlused uue jalgratta puhul!