Otsi blogist

February 13, 2011

Kaneelisaiad

Üks õhtu tuli isu kaneelisaiakeste järgi... mõtlesin et kui raske see ikka olla saab:)
Kuna endal pärmi polnud, pidin laenama, aga tänu internatiavarustele sain ka pärmitaigna retsepti ja läks lahti! Ja ka see on üks asi mida ma omapäi ei ole veel teinud - pärmitaigen s.t.

Tainas kerkis ilusti ja rullidki sain valmis tehtud. Lõpuks nägid saiakesed välja sellised:

Ainuke häda oli selles, et kui saiad oli jahtunud (järgmisel päeval) siis läksid nad hirmus kõvaks ja puiseks... Huvitav kas tegin midagi siis valesti. Kas pärmitaignast küpsetades peaksin neil laskma veel kerkida natuke enne ahju panemist? Ja tegelt ma polnud kindel et mul õige temperatuur ka oli... teadjad, andke märku mis see õige küpsetamisaeg ja temperatuur peaks olema...

Aga otse ahjust tulnud saiad olid ikka nämmad küll :)


Taina tegin selle retsepti järgi:
1 pk kuivpärmi
850 g jahu
5 dl piima
1,5 dl suhkrut
1,5 dl õli
0,5 tl soola
2 muna
Hiljem määrisin lahti rullitud taina võiga ja puistasin peale kaneeli-suhkrusegu ja rullisin toruks, lõikasin 1,5 cm jupid.
Ja sellest tainakogusest sain ligikaudu 4 pannitäit saiakesi.

2 comments:

ANU said...

Meie kergitame küll enne ahjupanemist 40-50 min.
Anu

annike said...

no siis see oligi mis tegemata jäi :)