Otsi blogist

February 25, 2011

Exchange semester

Tegin oma valiku.

Peale pikka uurimistööd, mille puhul ma International Office'ist mingit abi ei saanud, tegin otsuse kuhu ma vahetusüliõpilaseks minna tahan. Alguses oli otsus Euroopa versus kuhugi kaugemale, hea kvaliteedi haridus versus uue kultuuri kogemus. Aga mõeldes tulevikule ja sellele, et soovin kindlasti Euroopasse jääda ja isegi Põhjamaadesse - otsustasin ühe Rootsi kooli kasuks.

Valikuvariandid oli lõpuks sellised (eelistuse järjekorras):
1. Handelshögskolan vid Umeå Universitet (Rootsi)
2. Norges Handelshøyskole (Norra)
3.-4. Ekonomihögskolan, Lunds Universitet (Rootsi)
3.-4. Handelshögskolan Göteborgs Universitet (Rootsi)

Vot nii, ja Umea ülikooli valik on juba lukku pandud (andsin International Office'ile teada oma valikust) ja pean ootama, et nad oma sügissemestri on-line registreerimise avaks (mis toimub alles märtsi keskel millalgi)... Aga miks Umea? Ma uurisin erinevate koolide kursusi ja sattusin valikkursuste peale ning Umea's on valik suur:) Tundus, et seal võib nii mõndagi huvitavat olla õppida (nt. Product Planning and Development). Pluss mõne kooli puhul oleks olnud vaja lisakokkulepet, sest Aalborgi Ülikoolil oli ainult teatud ainete osas kokkulepped ja oli kahtlane, kas oleksin saanud sinna üldse lõppkokkuvõttes minna... eks kui Umea'ga midagi ei klapi siis saan ka oma teise valikuga minna, aga tahtsin lihtsalt otsuse enda jaoks ära teha ja mitte viimasele minutile jätta.

See otsus oli juba pikemat aega mul kuklal ja nii hea tunne oli kui see lõpuks tehtud sai, lõpus küll päris rutakalt, kui siiski, tundus et pean usaldama oma esimest instinkti...

Ja mini-projekt sai sisse antud esmaspäeva õhtul (teisipäeval oli tähtaeg) ning järgmine nädal kolmapäeval (02.03) kell 9:00 on minu eksam. Aga täna on reede ja koolis on pidu, niiet eksamiks pole veel jõudnud väga valmistuda, küll jõuab:)

No comments: