Otsi blogist

April 24, 2007

Hozjaika

Ta on ikka üks tegelane, aga täna hommikul käis ta meil jälle külas, niiet pidin lihtsalt kirjutama midagi siia...
Teoorias peaks nagu nii olema, et kui elatakse korteris ja mitte ühikas, võiks natuke rohkem vabadust olla, aga meie "kallis" hozjaika hoiab meil ikka pidevalt silma peal. Tegelikult arvan et me ei meeldi talle lihtalt selle pärast et me pole lätlased.
Kõigepealt täna tuli ta gaasi vaatama, ja siis ta pidi muidugi üle vaatama kuidas me ikka elame.
Taustaks seletan ära meie praeguse olukorra. Elame otse hozjaika all, pidusid korraldada ei tohi, suitsetamine on meile majas keelatud (üks kord kui Harro sõbrad suitsetasid koridori rõdul tuli sellest paksu pahandust), korteris juua ei tohi (nii et kui on teada et hozjaika kola tuleb, peidetakse kõik pudelid ära, isegi kui keegi on neid kingituseks toodud öömaja eest või nii). Veel on meil keeruline olukord elektriga, selline tunne et kaitsmete piir on väga madal, nimelt kui panna koos tööle kaks asja, mis soojendavad midagi, näiteks föön ja veekeetja, või mikrolaineahi ja võileivagrill, siis on korgid läbi! Niikaua kui me seda teame, same sellega arvestada, ja on täitsa võimalik elada. Aga täna tuli hozjaika meile ja nähes et köögis on meil üks kolme väljundiga pikendusjuhe, ja võrku olid ühendatud külmutuskapp, veekeetja ja mikrolaineahi (kuigi me kasutame alati ühte asja korraga, v.a. see et külmutuskapp on kogu aeg sees, ja kui on lampi vaja siis peab midagi välja tõmbama selle asemel jne), siis oli kohe, et ahah! ja oioi! ja kuidas nii ikka saab… ja selle pärast meil korgid kogu aeg välja löövadki, ülekoormatud, ilmselge ju!
Ja mind nüüd huvitab kas see on tõesti nii, sest ma ei usu, et pikendusjuhe on süüdi, seal on ju üks pinge igas augus. Ühes asjas olen ma küll kindel, hozjaika ei tea küll midagi millest ta räägib. Üks päev koputas ta meile ukse peale sest voolukapp tegi “hirmsat” häält, ja meie lihtsalt peame selles süüdi olema, mis me siin teeme, kas meil on pesumasin jne.
Loomulikult on arusaadav, et kui on väga palju asju mis koos töötavad, siis võivad korgid läbi minna, aga meie korteris pole tõesti mitte midagi mis võtaks palju elekrtit, needsamad soojendavad asjad ongi kõik mida korgid kannatavad, ja vsjo! See pole ju normaalne! See problem on selles korteris kogu aeg olnud, kunagi käis isegi mingi töömees, kes väitis et kõik on korras, aga ilmselgelt ju pole. Ja teiste info kohaselt on selline problem ainult meie korteris.
Kõige tipuks tuleb veel muid huvitavaid asju välja. Meil tõsteti hiljuti üüri, ja kuna samas majas on ka teisi SSE Riga omasid, siis on teada, et teistes korterites üüri ei tõstetud :S

Ja peaks mainima et selle uue õppejõu loengud on huvitavad..... NOT! :)

No comments: