Otsi blogist

March 29, 2011

Aarhusi tripp

Käisin neljapäeval Aarhusis, rongiga... koos 4 teise Aalborgis elava eestlasega:)
Peaaegu poleks rattaid rongile lastud, aga lõpuks laabus kõik

Aarhus on Taani suuruselt teine linn (esimene siis Kopenhaagen:)) ning Aarhusi linnas elab 243 000 inimest ning poole tunni kaugusel kesklinnast veel ligi 800 000 inimest (äärelinnaalad). Seega siis kokku üle miljoni inimese elab linnas ja selle lähistel.
Gamle by keskväljak

Ega ma eriti palju sellest linnas ei teadnud ega jõudnud uurida ka, sest alles kolmapäeva õhtul sain teada sellest võimalusest, et rongiga tasuta saab minna kuni reedeni ehk siis tuligi kiiresti tegutseda:) Sõitsime hommikul varakult (8:18) ja tagasi tulime kolmest, nii et täpselt jõudsin taani keelde.
Aarhusi shopping streetil

Kuna ise väga ei teadnud kuhu minna või kus mis on siis lootsin rohkem teiste peale, sest nemad olid mõned kohad välja uurinud kuhu minna võiks. Päris libedalt see küll ei läinud, sest teatud kohad oli kinni pandud, aga lõbus oli siiski.
Vanalinnas sai karkudel ka käia


Kõigepealt käisime vanalinnas - Aarhusi vanalinn ei ole mitte selline vanalinn nagu Tallinnas või Riias näeks, vaid see oli aedadega ümbritsetud ala, kuhu sissesaamiseks pidi pileti ostma. Ja need majad mis vanalinnas olid ei olnud mitte sinna originaalselt ehitatud vaid üle Taani "kokku toodud" nt Aalborgist või kuskilt mujalt Aarhusist või hoopis kuskilt kaugemalt. Ehk siis mingit moodi oli sinna ajas arenevalt kogu Taani argielu kokku toodud ja siis turistidele (nagu meie) seletavad sildikesed juures, et millega tegu ning kust see sinna toodud on.

Siis hiljem saime veel linnas ringi sõita natuke kuna läksime ratastega. Aga rohkem väga turistikohtades ei käinudki... kuigi tunnen, et saan küll öelda, et Aarhusis olen nüüd käinud ja koht on ära nähtud. Ja jalgrattaid oli seal veel rohkem kui Aalborgis, kuigi jalgrattateid kahtlaselt vähe... võta siis näpust...

Stiilinäide rattaparklast

No comments: