Otsi blogist

November 28, 2010

Isiksusetüübid

SSE Riias õpetati meile erinevaid inimesetüüpe, oli mingi mütsijutt ja erinevad värvid jne... väga hästi ei mäleta... Igastahes, üks meie õppejõude on kirjutanud raamatu aitamaks uutel üliõpilastel Taani õppemeetoditega toime tulla ja nendest aru saada ja kuidas projekte kirjutama peaks, „Research Methodology: A Project Guide for University Students“ (2010). J. Kuada oma raamatus kirjutab:

„Six main personality traits can be identified within a task-oriented group. If properly tapped, they combine to provide conditions for a successful group work.
1. A chairperson -> He/she tends to operate on a democratic, participatory basis, but is ready and able to assume rather more direct control when he feels it is necessary. He tends to be more concerned with practicalities and feasibility than with more imaginative leaps of thought.
2. A shaper -> The shaper type of person is different from a chairperson in that he finds it hard to control his ego. He prefers to shape decisions and activities of the group directly and personally. He likes action, quick results, and willing followers.
3. An innovator -> The innovator is the “ideas man”. He thinks constructively. That is, his strength lies in his capacity to advance new ideas and strategies. He therefore brings new insights to bear on the problems and issues discussed.
4. A monitor-evaluator -> The strength of the monitor-evaluator lies in his ability to think critically: to analyse ideas and suggestions and to evaluate their feasibility in terms of solving the problem at hand. He is usually a very serious person, very sober in his reflections, critical and objective.
5. A team worker -> The team worker is the social mixer type of person. He is perceptive of the feelings, needs and concerns of other group members. He is observant of their strengths and weaknesses, and it is in his nature to help promote their strengths and minimise their weaknesses.
6. A “completer” -> He is highly anxious, often compulsive, introverted and tense. He is eager to get the project completed, always reminding other group members of the submission date. But he does not compromise on standard.“

Peab ka mainima, et meie grupis on koos üsna kirju seltskond selles mõttes, et kõik tüübid on esindatud... nüüd sobiks hästi panna ka üks pilt minu grupikaaslastest, aga keegi teatud leedukas minu grupist lubas mind kohtusse kaevata kui kuskil tema pilti näitan, seega jääb ära :) nii igaks juhuks, eksole :D 

Ja siit siis küsimus: Milline isiksusetüüp sina tiimitöös kõige rohkem oled? Ja kes mina olen?

November 25, 2010

Travel expenses

Käisin täna üle pika aja internetipangas, mõtlesin et niisama vaatan korra rahad üle:) aga siis üllatus, üllatus, avastasin et lõppude lõpuks on mu Stockholmi reisikulud kompenseeritud ja täies mahus enam-vähem:) (väike erinevus kurssidest jne)!
Ülekanne oli tehtud 16.11 ja et asjad perspektiivi panna (et miks ma nii happy olen et lõpuks rahad tulid), siis stipi üritus Stockholmis oli 6. septembril.
Igastahes väga tore üllatus! Kuigi nüüd on mul see raha Rootsi krooni arvel aga noh, vähemalt on olemas ja muidugi väga tore, et üldse sain oma reisikulud tagasi (see ei olnud üldse garanteeritud, aga mõtlesin, et küsin ikka). Ja nagu näha, siis küsija suu pihta ei lööda!

Kes ei tea, siis Stockholmis käisin septembris vastu võtmas Staffan Burenstam Linder Scholarship'i, mille sain läbi Stockholm School of Economics'i kuna õppisin bakalaureuses SSE Riga's (http://www.sseriga.edu.lv/) ja see oli ka üks stipi saamise tingimus. Summa oli minu jaoks väga suur ja aitab mul Taanis olles katta elamiskulusid ja põhimõtteliselt on lihtsalt super, kuna ma ei pea muretsema rahalises mõttes hakkamasaamise pärast siin olles:)

Koduigatsus?!

Hämmastav kui kiiresti suudab inimene ära harjuda täiesti teise keskkonnaga... Mõtlen aeg-ajal täiesti teadlikult, et kui palju ma nüüdseks olen Aalborgis olnud ning kui kaua see mulle tundub. See väike linnake on juba päris tuttavaks saanud ja tänavad on isegi kohati kodused mulle. Enam ei tunne kampuses ennast peata kanana, tean kuhu minna ja isegi hoonetes orienteerun normaalselt.
Ühikatoa olen ka saanud hubasemaks muuta ja siin mulle ka täitsa meeldib - minu pildid seina peal, ostsin vannitoa ja duširuumi põrandale matid ja tuppa vaibakesed, isegi selline väike asi nagu vannitoa seinal olev metallist riiulike šampooni jm jaoks muudab seda kohta siin hubasemaks. Paar asja küll on veel mida tahaksin, aga ma arvan et küll ma need ka varsti saan:)
Detsembri alguses on siin juba korraldatud jõululõunad (muidugi on neid ka novembri lõpus osadel, aga mina pole veel ühelgi käinud) - tahaksin minna nii meie ühika omale kui ka Studenhouse'i omale, sest tundub et see jõululõunate teema on siis päris populaarne ning iga grupp või ühing või mistahes pande korraldab enda oma...
Samas nii hästi ja mugavalt kui ma ka ennast siin keskkonnas ei tunneks, avastan ikkagi ennast arvestamas, et kui palju päevi on veel jäänud 16. detsembrini, kui Eestisse lendan ja mis ma siis pihta hakkan, kuhu lähen, kellega kokku saan, keda näen (üle pika aja)... see on kuidagi palju põnevam ja kuidagi ei suuda keskenduda meie semestriprojektile, mis ideaalis peaks enne äralendu valmis olema... loodetavasti leian kuskilt ikkagi selle motivatsiooni, et siis saaksin kodus olles ja Eestis olles seda aega nautida! Varsti näeme!

November 20, 2010

Lumi, lumi, lumi:)



November 9, 2010

Tali tuli!

Täna hommikul sadas maha esimene lumi:) ... ja kui juba pilti tegin, siis tegin paar tükki ka ühikast: Esimene lumi

Lisaks saatsin täna välja järjekordse stipiavalduse, seekord Saare Kalurile... pöidlad pihku:)

November 7, 2010

Sügisene koolitee

Juba 26. oktoobri hommikul tundsin, et talv hakkab vaikselt lähenema - nimelt hommikul olid veeloigud jääs... natuke on aeg-ajalt vihma asemel ka lörtsitaolist asja taevast tulnud.
Igastahes sügis on siin praegu ilus ja sellepärast tahtsingi ükskord kooli sõites paar klõpsu teha, et meie sügist näidata ja ka minu kooliteed, mida praegu veel rattaga läbida saan:)
Pilte vaata siit: Sügisene koolitee .

CPR number

See nädal sain lõpuks Taani Kodakondsusametist ümbriku - "this letter confirms your right to reside in Denmark..." ehk siis enam ei ole võimalik mind riigist välja saata, kuigi mõned nädalad veel ja ma oleksin ebaseaduslikult Taanis olnud:)

Igastahes oodata lasti, aga vähemalt sai lõpuks asja... järgmisel päeval läksin kohe linna ka, et oma CPR number kätte saada... sealt lasti veelkord natuke pabereid täita ja siis onu väitis, et oota veel paar päeva ja siis saadki oma numbri postiga kätte... see mulle eriti ei meeldinud, küsisin siis, et äkki oleks kuidagi võimalik, et saaksin selle kiiremini teada (mõtlesin juba siis, et CPR numbriga saaksin kohe panka ka minna ja seal arve ära teha)?
Teenindajaonu ütles selle peale, et kui tahan oodata siis saaks täna ka... Oleneb kui kaua ma seal ootama pean eksole... aga õnneks läks ainult umbes 10 minutit ja saingi oma numbri kätte:) Ravikindlustuskaarti pean aga küll ootama kuni postiga saadetakse...
Peale seda läksin kohe panka ja nüüd on mul Taani Nordeas ka arve olemas. Ainult et kaarti pole veel kätte saanud, loodetavasti järgmise nädala alguses jõuab see ka minuni.

Käisin kilepükse ka otsimas, aga kuskil ei olnud enam või sai ainult komplektis osta (koos dressipluusiga) või oli ainult meestelõiked järgi... ühesõnaga, mõtlesin siis, et hakkan hoopis oma suusapükstega käima kui väga märjaks läheb ja vahetan pükse, küll hakkama saab... aga küll ostsin ma endale kummikud - neid tahtsin juba pikemat aega saada!