Otsi blogist

November 4, 2013

Roadtripp alga!

Esimene päev oli 8. oktoober 2013, sõitsime põhja, Pinnacles'i vaatama. Kõik oli uus ja põnev nagu alguses ikka. Me ei teadnud täpselt kas tohib või ei tohi niimoodi lihtsalt parkida ükskõik kus ja öösel autos olla. Hiljem saime teada, et WA's väga ei lubata lihtsalt igal pool ööbida, aga õnneks leidsime me kohti. Paljudes kohtades olid ka "no camping" sildid üleval. Sellistest kohtadest hoidsime eemale. Alguses arvatavasti pabistasime rohkem kui oleks vaja olnud, et keegi tuleb ja satume pahandustesse. Nüüd teame paremini ja eriti Kaare on osav heade magamiskohtade leidmisel.

Tasuta grillid parkides:
Austraalias on popp hea ilmaga minna parkidesse ja seal mõnusasti aega veeta. Selle tarbeks on väga tihti parkidesse üles pandud tasuta või pisikese summa eest opereerivad grillid. Ja grilli all siin mõeldakse hot-plate või selline grilli plaat õige restgrilli asemel. Väga super idee ja paljud kasutavad seda kokkusaamisteks või piknikute pidamiseks või isegi sünnipäevade tähistamiseks. Me kasutame ka grille kui mõne lähedusse satume, mõnikord võtab söögitegemine siis natuke rohkem aega aga meil pole üldjoontes kuhugi kiiret.

Ööbimiseks oleks mitmeid variante. Võiksime ööbida backbackeritele mõeldud hostelites või karavanparkides. Aga mõte ju minivaniga oli just see et hoiame selliste kohtade pealt raha kokku ning ööbime autos. Karavanparkides küsitakse mõnikord ikka väga soolaseid hindu, 20-30 dollarit öö eest. See oleks liig mis liig.

Oleme proovinud leida kohti, kus oleme enam-vähem kindlad et keegi meid ära ajama ei tule. Enamuses on selleks olnud teeäärsed puhkepeatused, paaril korral oleme leidnud kenad tasuta kämpingukohad ja on ka juhtunud et oleme parkinud äärelinnas kuskil suvalisel tänaval ja seal silma looja lasknud et siis hommikul varakult vehkat teha enne kui keegi oleks saanud protesteerida. On olnud paar naljakat seika, kus üritame ennast auto taga peita kui keegi mõõda sõidab, sest ei taha tähelepanu äratada, aga tagantjärgi mõeldes tegi see meid arvatavasti rohkem kahtlasteks kui ise arvasime :-) Nüüd kasutame igapäevaselt app'i WikiCamps Australia, super app kohtade leidmiseks.

Tavaline päev koosneb kiirest hommikusöögist ja siis asume teele. Enamasti kuhugi kus on infokeskus. Uurime kohalike vaatamisväärsuste kohta ning siis asume uudistama. See tähendab siis enamasti ringi sõitmist lähiümbruses või ka järgmisesse asulasse või linnakesse. Mingi hetk pealelõunal hakkame otsime kohta kus saaksime õhtusööki teha ja kohta kus saaksime ööbida. Mõnikord on need üks ja sama koht, aga tavaliselt pigem mitte. Räägime läbi mis võiks olla järgmise päeva sihtpunkt ja poeme põhku. Ja siis järgmine päev uuesti...

Kalalkäik:
Esimesed paar nädalat oli Kaarel mingi kalalkäimise maania peal. Ostsime Kmartist 7 dollari eest ridva ja sellega sai mitmes kohas "kalal käidud". Peamiselt mina istusin ja vaatasin kuidas Kaare midagi ei püüdnud. Seda selle pärast et me kumbki ei tea vähematki kalastamisest ning enamus ajast kasutasime plastikjullasid mis koos ridvaga tulid. Natuke haaval uurisime kohalikelt kalameestelt et kuidas ja millal ja kus jne on hea kala püüda ja nägime kuidas teised seda tegid. Iga kord õppisime midagi uut :-) Ühel korral saime mõne pisikese kätte ka ja grillisime need ja tegime enda fish and chips' a la Kaare. Polnud just kõige parem, selline veidi kummimaitseline, aga põhiline oli kogemus :-)

Kirjutan mingi aeg hiljem muljed kohtadest, kuidas käime veine maitsmas ja natuke autojamadest, aga ennekõike panen siia asju enda jaoks kirja... Tahtsin lihtsalt miskit kirjutada kuna see blogi ja üldse blogimine on unarusse jäänud. Keeruline on see blogimisevärk kui oled pidevalt teel ja elad autos :-)

1 comment:

Arja said...

De er virkelig gode. Når jeg har samarbejdet med dem, og jeg kan lide deres tjeneste. Også, hvis du har brug for professionel SEO service , kan du besøge http://www.kvalitetsseo.dk/seo/ de er virkelig gode