Otsi blogist

April 24, 2007

Hozjaika

Ta on ikka üks tegelane, aga täna hommikul käis ta meil jälle külas, niiet pidin lihtsalt kirjutama midagi siia...
Teoorias peaks nagu nii olema, et kui elatakse korteris ja mitte ühikas, võiks natuke rohkem vabadust olla, aga meie "kallis" hozjaika hoiab meil ikka pidevalt silma peal. Tegelikult arvan et me ei meeldi talle lihtalt selle pärast et me pole lätlased.
Kõigepealt täna tuli ta gaasi vaatama, ja siis ta pidi muidugi üle vaatama kuidas me ikka elame.
Taustaks seletan ära meie praeguse olukorra. Elame otse hozjaika all, pidusid korraldada ei tohi, suitsetamine on meile majas keelatud (üks kord kui Harro sõbrad suitsetasid koridori rõdul tuli sellest paksu pahandust), korteris juua ei tohi (nii et kui on teada et hozjaika kola tuleb, peidetakse kõik pudelid ära, isegi kui keegi on neid kingituseks toodud öömaja eest või nii). Veel on meil keeruline olukord elektriga, selline tunne et kaitsmete piir on väga madal, nimelt kui panna koos tööle kaks asja, mis soojendavad midagi, näiteks föön ja veekeetja, või mikrolaineahi ja võileivagrill, siis on korgid läbi! Niikaua kui me seda teame, same sellega arvestada, ja on täitsa võimalik elada. Aga täna tuli hozjaika meile ja nähes et köögis on meil üks kolme väljundiga pikendusjuhe, ja võrku olid ühendatud külmutuskapp, veekeetja ja mikrolaineahi (kuigi me kasutame alati ühte asja korraga, v.a. see et külmutuskapp on kogu aeg sees, ja kui on lampi vaja siis peab midagi välja tõmbama selle asemel jne), siis oli kohe, et ahah! ja oioi! ja kuidas nii ikka saab… ja selle pärast meil korgid kogu aeg välja löövadki, ülekoormatud, ilmselge ju!
Ja mind nüüd huvitab kas see on tõesti nii, sest ma ei usu, et pikendusjuhe on süüdi, seal on ju üks pinge igas augus. Ühes asjas olen ma küll kindel, hozjaika ei tea küll midagi millest ta räägib. Üks päev koputas ta meile ukse peale sest voolukapp tegi “hirmsat” häält, ja meie lihtsalt peame selles süüdi olema, mis me siin teeme, kas meil on pesumasin jne.
Loomulikult on arusaadav, et kui on väga palju asju mis koos töötavad, siis võivad korgid läbi minna, aga meie korteris pole tõesti mitte midagi mis võtaks palju elekrtit, needsamad soojendavad asjad ongi kõik mida korgid kannatavad, ja vsjo! See pole ju normaalne! See problem on selles korteris kogu aeg olnud, kunagi käis isegi mingi töömees, kes väitis et kõik on korras, aga ilmselgelt ju pole. Ja teiste info kohaselt on selline problem ainult meie korteris.
Kõige tipuks tuleb veel muid huvitavaid asju välja. Meil tõsteti hiljuti üüri, ja kuna samas majas on ka teisi SSE Riga omasid, siis on teada, et teistes korterites üüri ei tõstetud :S

Ja peaks mainima et selle uue õppejõu loengud on huvitavad..... NOT! :)

April 23, 2007

Unilever

Täitsin Unileveri on-line applicationi ära. Nüüd siis peab ootama, vist järgmineks peaks intervjuud tulema.
Teise asjana kandideerin U.S. Saatkonda Tallinnasse. Pean veel CV natuke ümer tegema ja kaaskirja ka.
Eelmine nädal oli päris asjalik... eriti nädalavahetus ja reede. Reedel oli selling skills seminar, mis oli täitsa lahe, tegime simulatsiooni, kuidas AIESECi müüa, nüüd oskan isegi kodus ära seletada, mida AIESEC täpselt teeb ja mis sealt on võimalik saada.
Laupäeval oli koori CD viimane lindistamine, ja pildistamine, rahvariietes :)
Mul muidugi polnud rahvariideid, aga õnneks Evija oli kaasa võtnud ühe ekstra seeliku ja vesti... päris lahe oli, sest pildi tegemiseks tahtis fotograaf meid õue saada, aga õues oli külm, ja just siis kui me läksime hakkas lund sadama, aga ma arvan et äge pilt tuleb, muidugi ei tea kas see just kaanele ka pannakse, aga loodame.
Niiet laupäev oli fun, siis õhtul veel vaatasin natuke e-lectureid ka, mulle kusjuures väga meeldib see variant, et saan vaadata millal tahan loenguid, ja slaidid on samal ajal kõrval märkmete tegemiseks, aga ega see ei tähenda et tavalisi loenuid ei ole, need on muidugi ka :(
Nii, pühapäeval oleksin pidanud 9.00 Läti Ülikoolis olema, aga magasin muidugi sisse, nii et ei saanudgi EB (Executive Board Riga) kandidaate valida, vaid ainult middle managementi, aga ikka, see oli tore nagu alati kõik AIESECi asjad...
Täna lähen ühele tiimimiitingule - Ethnical Diversity ja uurin äkki ma saan ka midagi teha, sest preagu pole mul mingeid kohustusi, ja veider on nii olla...
Homme tuleb Belgia kuningas meie kooli :) kuigi õpilased sinna üritusele ei saa (ei mäletagi mis värk see oli), ikka lahe mõelda, et nii tähtsad inimesed siin käivad!

Mõtlesin et varsti uuesti kirsikooki teha, aga seekord õigesti!

April 19, 2007

Virginia Technical University


http://icantread01.livejournal.com/103060.html

õudne lugu mis seal juhtus... paneb ikka mõtlema küll, mis oli valesti ja miks pidi ennast nii väljendama.

Tahaks loota et keegi minu tuttavatest, sõpradest, perest ei peaks millegagi sellisega kokku puutuma.

Truly madness on campus!

April 18, 2007

valehäire


Pole see reede mingit maratoni, panin kuu ajaga mööda :)
ja nagu eile aru saada, siis telefon veel töötab, vahva!

Ja assignment on valmis, vadims tegi eile ära, ta kellegi abi ei tahtnud, aga heasüdamlikult lubas mulle vähemalt ära seletada, kuidas seda tegema peab...

Ja kui on võimalus siis kindlasti soovitan vaatada filmi The Secret!

April 17, 2007

Telefon

Praegu on aku tühi, unustasin eile õhtul laadida, aga jutt on hoopis selline, et ta ei leia võrku enam üles. Enne oli ka kohati vist sama probleem, aga ma ei tea ju mis tal täpselt viga oli, aga nüüd ütleb et ei leia üldse mingit võrku...
niiet õhtul panen laadima, siis võib katsetada, aag kahtlustab et sellest enam tolku pole, või tegelt peaks parandusse viima, kui ma koju tulen.
Hetkel peaksin Accounting and Finince'i assignmenti tegema, aga mu tiimikaaslane, kes lubas ühest tagasi tulla, pole veel jõudnud, ja ma ei oska üksi eriti. Peama tegema excelis Financial Planning Model'i...
Aa, ja nüüd on siis kindel et Harro läheb järgmine semester Hong Kongi ja Eiko Mardiidi vahetusse. Laura otsib ka uut elamist ja Liina ütles et läheb temaga koos, kui Laura välja kolib... aga kunagi ei tea, kas nad ikka lähevad kuhugi koos jälle. Aga jah, kui esimesest aastast kedagi ei taha, mida ma eritit ei usu, siis on varu ühikas, gaa samas see aeg on veel kaugel ka.
Reedel on EU Studies eksam :) valikvastused, loodan et jõuan natuke õppida...
sest kolmapäeva õhtul on AIESEC, nagu iga nädal, ja neljapäeva õhtul pean ka minema, sest uusi liikmeid valitakse, ja ma olen nüüd ja hääleõigusega, niiet, õhtul enne eksamit on kinni, ja pluss, tahan reede hommikul Riia maratonile minna, mini-maraton (6 km), Parex pank korraldab, aga lahe oleks, diplomi saaksin ka :) ... et siis pöidlad pihku, eksami suhtes...
Ei mäleta kas juba mainisin, aga igastahes Eesti Äriklubi Riias asutamine on kolmapäeval, Hele räägib asjast:
http://www.postimees.ee/170407/esileht/majandus/255602.php

Muidu on kõik normis, soojad ilmad, tegemist on... no hakkan seda assignmenti nüüd vaikselt vaatama...

April 12, 2007

Antropoloogia eksam

Tulin just eksamilt, see oli nii et 15 teemat oli ja pidi 3 valima erineva raskusastmega millest kirjutada. Ma valisin Consumption and Indentity, Gender and Sex: why important for economics, Self-Gifts. Põhimõtteliselt midagi sellest teemast, natuke teisiti sõnastatud. Aga ma tulin 25 minutit enne lõppu ära,s eda pole minu arust veel juhtunud, et ma eksamilt enne ära tulen kui aeg läbi saab... päris lahe oli, hehh :)
Äkki nüüd saab natuke hinge tõmmata, sest viimasel ajal on väga pingeline olnud kogu aeg.
Järgmine eksam on 20. aprill: EU Studies, aga see on valikvastustega, ja loodetavasti kökimöki.

April 11, 2007

Pärast eksamit...

Nii, finantsi järeleksam on möödas...
See kord tundsin et see aine pole midagi nii võimatu, aga kahjuks ikka keerasin mingi jama kokku ja ühte lihtsat ülesannet ei osanud üldse lahendada, niiet läbi ma ei saa, aga tulemus on kindlasti parem kui eelmine kord, ma loodan :)
tegelt peab olema parem, sest muidu mul komlandat korda teha ei lasta, sama see kolmas kord on 29.juuni, niiet siis poleks eriti aega jaanipäevagi pidada.
Homme on Antropoloogia eksam! Mõtlesin eile et juba alustan ja tuletan kõik artiklid meelde, aga eksam oli ikka nii väsitav, pluss, käisin eile taarat ära viimas, see kott (suur must reisikott) seisis juba enne vaheeaga koolis ja ootas. Lõpuks siis mõtlesin et viin ära (koju jäi veel neid pudeleid), mul oli 2 varianti, kuhu ma oleks saanud viia. Kui ma lõpuks esimesse kohta jõudsin, tuli välja et seal pole enam midagi, tühjus, ja ega siis kott kerge polnud, kui ikka tund aega jalutada, lähed iga kott raskeks, siis teine koht oli natuke kaugemal. Vahepeal mõtlesin et jätan need pudelid sinnasamasse... Lõpuks jõudsin kohale, andsin oma pudelid ära, ja sain 48 santiimi :) kogu selle kahe tunnise rändamise eest. Ehk siis selle pärast olin ka suhteliselt väsinud.
Leidsin YouTube’st ühe väga laheda video suurte arvude korrutamise kohta:

http://youtube.com/watch?v=zPmrKtIhf_I

ja see töötab!!! väga lahe asi igastahes.

Egas rohkem midagi.
Saime just Days of Opportunities ajakava kätte.

Shedule
Time, SOROS auditorium, W32, 303, 311
9:00-9:30 Opening ceremony
9:35-10:05 Lattelecom, Prime Investment, United Partners Corporate
Finance, Riga Stock Exchange
10:10-10:40 SEB Enskilda, Metasite Business Solutions, SEB Vilniaus Bankas, Siemens
10:45-11:15 Ernst&Young, Phillip Morris Baltic, Euler Hermes Services Latvija, Kraft Foods Latvia
11:20-11:50 Prudentia, Beauchamp Financial, Technology Alnos imoniu grupe (Alna), GE Money
11:55-12:25 Procter&Gamble, Omnitel, Norvik Banka, Lindorff
12:30-13:00 BITE, Rimi Baltic, Nords Porter Novelli, Baltic Property Trust
Asset Management
13:05-13:35 SEB Unibanka, Guest lecture by Ieva Plaude, Ernst&Young (LT) –
13:40-14:10 GILD Financial Advisory Services, LMT, Bank SNORAS
14:15-14:45 Hansabanka, Coca-Cola HBC Baltics, Maersk Sverige AB –
14:50-15:20 KPMG Baltics, Žabolis ir partneriai, Ernst&Young (EE), SIA check.IT
15:25-15:55 PriceWaterhouseCoopers, Re&Solution, GfK Baltic, UPS
16:00-16:30 Unilever Baltic, Orion Securities, DnB Nord Bankas, Krassky
16:35-17:05 Loreal, Parex Banka
17:10-17:30 Closing ceremony
17:30-… Banquet
18:00 La Finale

vut nii, ja kogu päev on siis fuajees erinevad putkad püsti.

Homme algab ka AIESECi Planning Conference järgmiseks aastaks, Riias, sinna mõnele sessioonile tahaks ka minna, aga ei tea ka aega jätkub.
Aga nüüd lähengi antropoloogiat õppima, pealegi aku saabki kohe tühjaks...

April 7, 2007

Koolis

Nii, jälle olen siis koolis ja õpin. Mõnus harjumus on sees, et hommikuti tõusen juba kaheksast üles, no problemo :)
Tundub et päevad on kohe pikemad ja asjalikumad... olen saanud päris palju tehtud, oma arust, kuigi kui mõnda kaaskannatajat näen ja nad räägivad et kui palju nad on teinud, siis minu olukord on päris hädine, aga põhiline on minu arust praegu see et saaksin rohkem kui esimesel korral, et siis ma saaksin minna kolmandale korrale :)
ja üldiselt hetkel mulle täitsa istub see asi, polegi nii hull, äkki selle pärast et teist korda tehes on asi palju selgem, ja lootus on et kolmanda korraga saaab hakkama.

Ja Liisil on ka teisipäeval eksam, niiet õpime koolis koos, äkki see aitab ka õppimistujule natuke kaasa.

Kaks päeva eksamini!